Συμβουλές για την φροντίδα της επιδερμίδας με μέλασμα

επιδερμίδα με μέλασμα

Συμβουλές για την φροντίδα της επιδερμίδας με μέλασμα

Το Melasma που ονομάζεται επίσης «χλόασμα» και «μάσκα εγκυμοσύνης», είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος των ενηλίκων, στην οποία αναπτύσσονται δυσχρωμίες συνήθως στο πρόσωπο. Το όνομα προέρχεται από το μέλα , την ελληνική λέξη για το μαύρο. Είναι συχνότερη στις γυναίκες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά ενίοτε επηρεάζονται και οι άντρες. Είναι ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα και δεν παρουσιάζει απολύτως κανένα κίνδυνο υγείας. Η εμφάνιση του όμως δεν είναι καλοδεχούμενη και ιδίως σε έντονες περιπτώσεις δημιουργεί ανασφάλεια για την δημόσια εικόνα μας.

Ανάλογα την περίπτωση και το ορμονικό μας προφίλ η παντελής εξάλειψή του είναι δύσκολη υπόθεση. Προτεινόμενες δραστικές θεραπείες είναι η συνταγογραφούμενη αλλά και αμφιλεγόμενη λόγω παρενεργειών, υδροκινόνη, ειδικά μηχανήματα laser και βαθιά peel. ‘Όλα τα παραπάνω μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση αλλά συνήθως δεν προτείνονται σε άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα.

Πέρα των δραστικών μεθόδων αντιμετώπισης μπορούμε όμως να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνισή του ακολουθώντας κάποια σημαντικά βήματα στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος μας.

Το Melasma ως γνωστό συνήθως γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι με την έντονη ηλιοφάνεια και βελτιώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Το πιο σημαντικό βήμα λοιπόν στον περιορισμό της εμφάνισής του είναι η προστασία της επιδερμίδας από την δράση των επικίνδυνης UV ακτινοβολίας με χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Η χρήση του θα πρέπει να γίνεται όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Η καθημερινή δε περιποίηση της επιδερμίδας μας θα πρέπει να γίνεται με ειδικά στοχευμένα προϊόντα με λευκαντικούς παράγοντες. Τα κατάλληλα προϊόντα θα πρέπει να είναι ασφαλή αλλά και αποτελεσματικά ώστε όχι μόνο να προστατεύουν χωρίς ερεθισμούς την επιδερμίδα μας από την εμφάνιση νέων δυσχρωμιών αλλά να μειώνουν τις υπάρχουσες και να εξομαλύνουν γενικά τον χρωματικού τόνο της επιδερμίδας.

Στην Dermedics στα εξειδικευμένα προιόντα της σειράς μας MESO WHITE συνδυάζουμε επαναστατικές δραστικές ουσίες για πολυδιάστατη κάλυψη όλων των αναγκών της επιδερμίδας με τάση για δυσχρωμίες.

Με ειδικά λευκαντικά συστατικά όπως Πεπτίδιο 4, Βιολογικό εκχύλισμα Νάρκισσου + Εκχύλισμα Brassica Napus, Kombuchka complex, βιταμίνες C και Ε δίνουν απαράμιλλη φωτεινότητα, λεύκανση της επιδερμίδα μας, απομάκρυνση του θαμπού κίτρινου τόνου, ενώ παρέχει συνεχής προστασία ενάντια στην παραγωγή μελανίνης και τις βλάβες του DNA από την UV ακτινοβολία. Όλα τα προϊόντα της σειράς προσφέρουν επίσης εξαιρετική αντιγηραντική φροντίδα και πάντα με κύριο άξονα τη απόλυτη ασφάλεια και συμβατότητα με την δομή και υγεία της επιδερμίδας.

Προϊόντα της σειράς MESO WHITE περιλαμβάνουν:

* (Διατίθενται αποκλειστικά για χρήση σε ινστιτούτα)

Kοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση

espa